Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Къпане на новородено (ВИДЕО)


Баня с влажна кърпа
През първата седмица или десетина дни, докато падне пъпчето и зоната заздравее, е добре да използвате за къпане само гъба или хавлиена кърпа. Те трябва да са леко навлажнени и не много топли. Измийте лицето и ръчичките внимателно, а после измийте и половите органи. Тази област трябва да се мие и след всяка смяна на пелените. Можете да използвате и специални мокри кърпички от аптеката.


Коритце за баня
Когато пъпчето зарастне и коричката падне, можете да започнете да използвате и корито за баня. Докато бебето е съвсем мъничко е за предпочитане да използвате леген или малко коритце за новородени вместо стандартно детско корито (виж как да изберем коритце за новороденото)

Въпреки, че някои родители къпят бебетата си всеки ден заради удоволствието от къпането, докато бебето не започне да пълзи и да се цапа, банята не е необходима повече от два пъти седмично. Когато къпете новороденото, това може да ви се стори малко страшничко в началото. Да държите сигурно вряскащото, мокро и сапунисано малко същество иска практика и увереност. Така, че най важнот е останете спокойни.

Някои бебета приемат топлата водичка за много успокояваща. Ако вашето бебе е от тези, оставете го да се наслади. Други плачат по време на цялото къпане, включително и когато ги слагате в коритото и когато ги вадите от него. Ако банята или стаята, в която къпете бебето е по-топличка, това може да помогне.

Безопасност в банята
Въпреки, че имаме цяла статия за безопасността в банята, трябва отново да напомним най-важните правила:

1. никога не оставяйте бебето без наблюдение, дори за минута. Ако звънецът на входната врата или телефонът звърят, увийте бебето в хавлия и го вземете с вас
2. никога не слагайте бебето в коритото докато водата все още се пълни (водата може да стане по-гореща или твърде дълбока)
3. Нагласете бойлера на температура до 50 градуса.
4. Никога не оставяйте бебето без надзор (Да, това е толкова важно, че се налага да бъде повторено още веднъж). Бебето може да се удави във вода дълбока 2 сантиметра за по малко от 60 секунди

Вижте цялата статия Безопасност с бебето в банята

Преди да изгледате видеото прочетете и стъпките за предварителна подготовка в статията Как да къпем бебето?



източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP