Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

С какъв прах за пране да пера дрешките на бебето?


Мога ли да използвам обикновен прах за пране за да пера дрешките на бебето?



Отговор на специалиста: Освен ако бебето няма алергии или много чувствителна кожа, няма да е проблем за него, независимо от възрастта. Много нови родители забелязват, че детските прахове за пране не винаги перат достатъчно добре. Естествено за други е важен и допълнителният разход за специални перилни препарати за бебето. Ако решите да опитате със стандартен прах за пране предпочетете течен препарат за пране. Течните препарати се разтварят без остатък дори и в твърда вода. Прахът за пране е възможно да не се разтвори напълно и да остане в тъканите, които би могло да дразни нежната бебешка кожа.

Ако се притеснявате, че кожата на вашето бебче е твърде чувствителна за обикновения прах за пране, то направете проба като изперете една-две дрешки на бебока с вашето пране. Ако кожата на бебето не покаже никакви признаци на раздразнение след носенето на тези дрешки, то тогава можете да перете всичко в общото пране. Ако кожата на бебето изглежда раздразнена (особено ако се зачерви) или ако смятате че бебето се чувства неудобно и го сърби, опитайте с препарат, който е без силни аромати и избелващи вещества. Ако все още забелязвате реакция, пробвайте с двойно изплакване на прането или купувайте специален бебешки прах за пране докато детето навърши поне една годинка. Алергиите към ароматизаторите са редки но е възможно да се проявят.

Ако вашето бебе има екзема (симптомите включват червена, люспеста, суха част от кожата особено по лицето и на сгъвките на коленете и лактите) попитайте вашия педиатър да предпише лечение и да ви препоръча препарати за баня и грижа за кожата. Децата с екзема са по чувствителни към съставките в лосионите и сапуните също.
източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP