Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Безопасност с бебето в банята


Къпането е весела част от деня. Специалното време за вас и вашето бебе. Освен това, обаче, къпането е и време, в което трябва да бъдете особено бдителни. Имайте едно на ум и спазвайте тези съвети за безопасност докато се забавлявате с малкия пискун.


1. Първото и най-важно правило е: Никога, никога не оставяте бебето без надзор, дори за миг! Децата могат да се удавят във вода дълбока и два сантиметра. Вземете си всички необходими принадлежности (сапун, шампоан, кърпи и т.н.). Ако някой звънне на вратата, или по телефона и решите, че се налага да вдигнете, увийте бебето в хавлия и го вземете с вас.
2. Уверете се, че банята е достатъчно топла (около 24-25 градуса). Бебетата изстиват бързо
3. Не слагайте бебето в легена докато още го пълните (температурата на водата може да се промени или водата да стане твърде дълбока)
4. Коритцето трябва да е безопасно: бебешкото корито може да бъде изключително хлъзгаво. Така, че можете да постелите гумена подложка за да не се пързаля бебето (виж как се избира коритце). Кожена възглавничка може да предотврати бебето да си удари главичката в ръба на коритото. Освен това, огледайте отново своята баня – има ли неща (особено стъклени) които са в опасна близост до бебето?
5. Направете водата с подходяща температура (33-38 градуса). Бебетата предпочитат по-хладка вода от възрастните. (забравете понятието “гореща вана” дори и на вас да ви помага при настинка)
6. Напълнете коритцето с 5-8 сантиметра вода ако бебето не е навършило още 6 месеца и никога повече от височината на кръста, в седнало положение, за по-големите бебета
7. За бебетата, които могат да стоят сами,  специалните седалки за баня, могат да ви дадат допълнителна сигурност. Не се оставяйте обаче да ви завладее измамно чувство за сигурност. Каквото и да използвате нито за миг не трябва да изпускате бебето от поглед.
8. Учете бебето да стои а не да лежи в коритото
9. Сапуни, шампоани, и други подобни могат да изсушат кожата на бебето и да предизвикат обриви, така че използвайте ги пестеливо. Освен това те могат да дразнят уретрата, което може да се развие в пикочна инфекция. За да избегнете дългия престой на бебето във вероятно дразнещата среда на сапунената вода, изместете времето за игра в началото на къпането и оставете сапуна и шампоана за края.
10. Можете да нагласите бойлера да загрява водата до не повече от 50 градуса. Отнема не повече от две секунди, бебето да получи изгаряне трета степен от вода с температура над 65 градуса и около 5 секунди във вода над 60 градуса. Това е обичайната температура, до която всеки домашен бойлер загрява водата.
11. Не позволявайте на бебето да докосва крановете на чешмата или душа. Дори и да не може да ги помръдне в момента, скоро ще бъде достатъчно силно да го направи – и това може да доведе до сериозно изгаряне! (можете да сложите коритото на бебето достатъчно далеч от крановете)
12. Дръжте всякакви електрически уреди далеч от бебешкото коритце (електрически самобръсначки, сешоари, маши за коса и други)

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP