Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Говорете с вашето бебе, това е важно за неговото развитие


С Конкурса Първата Дума на Моето Бебе искаме да насърчим родителите да говорят повече на бебетата и децата от раждането им до навършването на три годинки.

Говоренето и слушането на вашето дете му помага да развие добри езикови и комуникационни умения, които им помагат да изразяват себе си, да слушат, да учат, четат, пишат и да се социализират по-добре. Освен това така помагате на детето да се чувства оценено, изграждате неговото самочувствие и изграждате вашите взаимоотношения.

Твърде много деца в България започват отрано да ходят на ясла и детска градина, където не винаги получават адекватни езикови и комуникационни умения. Много деца имат говорни увреждания и езикови пропуски, които се нуждаят от професионална помощ. Много други не са имали достатъчно възможности да развият своите комуникационни умения като бебета. Те могат да изостанат от връстниците си, които са расли в дом с езиково богата среда.

Това не е просто приумица на няколко майки – с течение на времето ще се постараем да публикуваме материали в подкрепа на нуждата от комуникация с бебетата и малките деца от първия ден на тяхното раждане. Няма да превръщаме конкурса и в национална кампания, въпреки, че в интернет се натъкнахме на много подобни инициативи, някои от които с дългогодишни традиции. Родителите по цял свят осъзнават, че е важно да комуникираме с децата си. Знам, че и ние с вас го знаем, остава да си го припомняме често и още по-често да говорим с нашите деца за да бъдат здрави бебетата на България.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP