Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Бебешко акне


Бебето ми има пъпчици на брадичката. Възможно ли е това да е акне?

Да, възможно е. Акнето при бебетата е много обичайно явление. То може да се появи при раждането, но по-често се появява след няколко седмици, обикновено на бузките и понякога на челото, брадичката и дори на гърба.

Малките пъпчици, обикновено са с бяло връхче и са заобиколени от зачервена кожа. Забелязват се повече, когато на бебето му е горещо или ако кожата се раздразва от лигите, изплюто мляко. Възможно е и текстила на дрехите да дразни ако е малко по-груб или е пран със силен препарат.

Ако бебето е имало малки пъпчици (като подутинки) при раждането, които изчезват след няколко седмици, те се наричат милиа и нямат връзка с акнето. Ако кожата изглежда по-скоро като обрив или има люспички или се появява навсякъде по тялото, по-вероятно става въпрос за друго заболяване, като бебешки кел или екзема.

Какво може да причинява акнето при бебето?
Също като при акнето през пубертета, няма ясен отговор. Преди време, за основна причина се сочеха получените от майката хормони по време на раждането и в края на бременността. Но има много изследвания, които намират и описват други фактори. Ако сте приемали някакви медикаменти по време на бременността, например, или ако бебето ви в момента приема някакви медикаменти, те също биха могли да бъдат причина за бебешкото акне.

Колко дълго продължава?
Бебешкото акне обикновено изчезва за няколко седмици, но е възможно да се проточи и месеци. Ако то не се изчисти в рамките на три месеца или ако се притеснявате, консултирайте се с вашия лекар.

Какво мога да направя за бебето междувременно?
Всъщност има няколко неща, които не трябва да правите. Не слагайте кремове или мазила на кожата на бебето, защото те могат да влошат акнето. Не използвайте нетрадиционна медицина. Не се опитвайте да го почистите. Бебешкото акне не се причинява от мръсотия.

Всъщност, твърде честото миене може допълнително да дразни нежната бебешка кожа, така, че не прекалявайте с чистенето. Просто мийте лицето на бебето с мек сапун и вода веднъж на ден. Внимателно попийте капките.

Търпението обикновено е най-доброто лечение. Акнето не притеснява бебето, така че не се оставяйте да притеснява и вас.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP