Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Ушната инфекция: Как се лекува?


Кога да се обадя на лекаря?
Обадете се на лекаря още при първите симптоми на ушна инфекция. Лекарят ще иска да прегледа бебето и ще използва инструмент наречен отоскоп.
Слухово тъпанче, което е зачервено, подуто и изглежда задържа влага е вероятно инфектирано. Лекарят може да провери дали слуховото тъпанче мърда в резултат на инструмент наречен пневматичен отоскоп, който вкарва лека струя въздух в ухото. Ако слуховото тъпанче не мърда, това е един от симптомите, че се събира течност в средното ухо и вероятно то е инфектирано.

Как лекарят ще лекува инфекцията на ухото на вашето бебе?
Въпреки, че последните изследвания показват, че много ушни инфекции изчезват сами без лечение, когато става въпрос за бебета, лекарите почти винаги предпочитат да изпишат антибиотици. “С малките деца е по-добре да се презастраховаш и да изпишеш нещо” казва Робърт Рубен специалист УНГ. В допълнение вашият лекар може да изпише и подходящи обезболяващи (Панадол за деца например) за да намали болката от инфекцията.

Изпълнете стриктно указанията на лекаря и задължително идете на контролен преглед след няколко седмици за да се увери лекаря, че инфекцията е напълно премахната. Не се колебайте да се обадите на вашия лекар ако ви изглежда, че бебето се влошава или не се подобрява чувствително след няколко дни прием на антибиотика. Лекарят вероятно ще поиска да прегледа отново детето или да смени антибиотика.
източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP