Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Ушната инфекция: Как да предпазим бебето?


Бебетата, които ходят на ясла или контактуват с други деца са по-предразположени към ушна инфекция, защото те са изложени на контакт с повече микроби.
Това разбира се не означава, че трябва да държите бебето през цялото време в къщи. Нито е приятно, нито е забавно и дори ако успеете да го уредите, бебето пак може да се разболее от нещо по един или друг начин. Вместо това просто мийте ръцете си (и ръчичките на бебето също) често, и опитайте да следвате тези съвети за превенция:

Спазвайте графика за ваксиниране на бебето.
Ваксините предотвратяват някои заболявания, които водят до ушна инфекция. Ако вашето бебе е заболявало повече от веднъж от ушна инфекция, особено след боледуване с грип, може да се консултирате с вашия лекар за противогрипна васкина. Само деца над 6 месеца могат да бъдат ваксинирани против грип.

Кърмете бебето си поне шест месеца.
Последните изследвания, публикувани в изданието Pediatrics, показват, че деца, които са кърмени поне шест месеца от живота си е по-малко вероятно да развият ушна инфекция. Всъщност рискът от инфекция на ухото е отчетен като 70% по-висок при бебетата хранени с изкуствена къма. Лекарите смятат, че майката предава антитела чрез кърмата и подсилва имунната защита на бебето. Нивото на тези антитела обаче изглежда, че започва да спада след първите шест месеца.

Не излагайте бебето на цигарен дим.
Дори един уикенд прекаран в къща с пушачи, може чувствително да увреди бебето и да увеличи вероятността от развитие на ушна инфекция. Цигареният дим потиска имунната система и пречи на организма на бебето да се бори с инфекциите

Следва >> Ушната инфекция е хронична, какво да правим?
източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP