Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Кога да използвам нормален сапун за бебето?


Кога мога да започна използването на нормален сапун за бебето вместо бебешките сапуни?


Отговор на специалиста: Бебешките сапуни и шампоани са специално предвидени за поддържане на хигиената на бебето през първите 12 месеца. Продуктите за грижа за кожата са специално разработени за бебета и са нетоксични. Те не съдържат бои, ароматизатори и алкохол като продуктите за възрастни. Някои агресивни съставки биха могли да дразнят кожата на бебето (предизвиквайки зачервяване или обрив след банята), освен това бебетата нямат нужда от толкова силен почистващ ефект, какъвто осигуряват сапуните за възрастни.

Обикновения сапун е предназначен да премахне телесната миризма и мазнина, а бебетата нямат подобни нужди и проблеми. Всъщност, не се налага да използвате сапун или някакъв друг препарат изобщо, освен за да почистите дупето и гънките около ръчичките и крачетата. (след като бебето започне да яде твърда храна ще се наложи почистването и на още няколко области)

Докато бебето не е навършило една година, използвайте продукти специално разработени за деца, или използвайте много мек сапун (такъв, който практически не се пени) само за частите, които наистина се нуждаят от по-интензивно почистване. По принцип се препоръчва бебетата да се къпят два до три пъти седмично през първата им една година. Твърде честата баня може да изсуши кожата на бебето, особено през зимата. Стоенето в сапунена вода освен това би могло да доведе до уринарна инфекция, особено при момиченцата.

Ако бебето ви има екзема (симптомите включват зачервено, люспесто или сухо място по кожата, особено по лицето или на върха на коленете и лактите) помолете вашия лекар да ви изпише лечение и да ви препоръча продукт за банята и кожата. Децата с екзема могат да бъдат изключително чувствителни към съставкит в лосионите и сапуните.

Източник babycenter.com превод В.М

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP