Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Ушна инфекция: Как да разбера дали бебето има ушна инфекция?


Най-лесният начин да разберете дали бебето има ушна инфекция (acute otitis media) или друго заболяване от подобно естество, е промяната в настроението.
Ако бебето е раздразнително или плаче по-често от обичайното, можете да започвате да търсите проблема. Ако бебето има температура (независимо дали лека или висока) това е още един симптом. Ушната инфекция обикновено се проявява вследствие на обикновена настинка или възпаление на синусите, така че отчетете и този факт. За се твърди, че детето вероятно има ушна инфекция трябва да са налице следните симптоми:


  • Бебето дърпа, хваща и опъва ушенцата си. Това може да е сигнал за това, че бебето изпитва болка. (Имайте предвид, че бебетата дърпат ушите си и просто, защото наскоро са открили тяхното съществуване и в момента им е интересно, така че ако бебето изглежда наред в общ план вероятно не се касае за възпаление на ухото, а за чисто бебешко любопитство)
  • Диария. Бацилите, които причиняват ушната инфекция могат също да повлияят и на стомашно-чревния тракт.
  • Намаление на апетита. Ушната инфекция може да причини смушения в храносмилането. Освен това ушната инфекция обикновено е придружена с болезнено дъвчене и преглъщане. В такъв случай ще забележите как бебето се дръпва от шишето или гърдата след като поеме първите няколко глътки
  • Наличие на неприятна миризма от ушите
Източник babycenter.com превод Е.П.

Следва: Какво предизвиква ушната инфекция?
Външни източници:
          Уикипедия - Отит (възпаление на ухото)

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP