Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Вашето собствено кътче за кърмене


Като стигнете последните месеци на бременността вече е време да се замислите за предстоящите месеци на кърмене – специален сутиен и подходящи, лесни за разкопчаване дрехи. Е, има и още няколко нещица, които можете да направите покрай другите подготовки за кърменето.
Направете си свое собствено местенце за кърмене, малкото тихо и спокойно райско местенце във вашия собствен дом. Не е необходимо да преобзаведете дома си за да се подготвите за месеците на кърмене, но да отделите малко време за да си направите свое удобно кътче, можеда превърне кърменето в приятно преживяване за вас и за вашето бебе.

Вашето кътче за кърмене трябва да изразява вашата индивидуалност. Обичате ли постоянния семеен глъч и компанията на заобикалящите ви любими хора? В такъв случай, подходящото място за вашето кътче е някъде във всекидневната – при цялото семейство. Един удобен фотьойл за вас ще ви осигури приятна компания докато храните бебока.

Или може би предпочитате тишината, спокойствието и удоволствието да се уедините само вие с бебчето. Даа, вашето тайно местенце в хола или в стаята на бебето може да ви осигури мечтаното спокойствие – затворете вратата, намалете осветлението и поемете спокойно въздух.

За работещите майки или тези, които просто не могат да стоят без да вършат нещо можете да направите комбинация между местенце за кърмене и нещо като домашен офис. Ако вашия стол има колелца, ще можете спокойно да се придвижвате седейки около компютъра и принтера без това да притеснявате сучещото бебче.

Без значение къде и как смятате да подредите вашето кътче за кърмене има няколко задължителни неща, които трябва да включите за да осигурите комфорт и приятно преживяване за вас и за бебето.


Стол предвиден за вас
Независимо дали това е фотьойл или офис стол с колелца, вашият стол за кърмене трябва да бъде много удобен. В края на краищата, вие ще прекарвате часове на него всеки ден. Най-добре е избрания стол да има висока облегалка, която да поддържа гърба и раменете ви, както и поставки за ръцете.

Подпора за краката
Изполвайте малка табуретка или масичка, дори няколко възглавници за да повдигнете краката си докато кърмите. Ще си спестите доста болки в гърба ако използвате краката си и поднесете бебето към гърдата вместо да се навеждате към него.

Възглавници, възглавници и още възглавници
Вашият гръб, врат, рамене, ръце и крака имат нужда от колкото е възможно повече подпори и подкрепа, така че не му мислете много а натрупайте камари с възглавници около вас. Ако подложите една голяма възглавница под бебето, то ще се чувства по-удобно а и ще е по-високо. За допълнително удобство, може да потърсите специално разработените възглавници за кърмене, които ви обгръщат през кръста.


Изобилие от завивки
Стойте на топло и уютно с едно одеалце за бебето и одеало или жилетка за вашите рамене.

Малка масичка
Сложете малка масичка или тоалетка на една ръка разстояние от стола ви за кърмене. Тя трябва да бъде достатъчно голяма за да можете да поставите чаша вода или сок и пакетче салфетки. Някои жени обичат да пият сокче със сламка докато кърмят (ако предпочитате топлите напитки, като чай или мляко, за да избегнете риска от поливане с гореща течност по-добре си сервирайте напитката охладена до температурата на тялото ви). Можете да се запасите и с нещо здравословно за хапване като пресни или сушени плодове или ядки, които ще ви помогнат да възстановите енергията, която изгаряте по време на кърменето.

Нещо за забавление
Ако бебето ви се храни бавно или има голям апетит, може да си приготвите нещо за развличане докато то суче. Заредете библиотечката или стойката за вестници с любимите си вестници, книги или кръстословици за да се занимавате с нещо докато детето се нахрани. Не забравяйте и телефона си за да не се налага да ставате ако някой звънне или просто да поприказвате с приятелка.

Малко музика
Слушането на музика докато кърмите ще помогне и на двама ви да се успокоите, така че нагласете радиото на любимия си канал или си пуснете диск с нещо успокояващо. Подберете нещо леко и нежно. Така и така сме на тази тема, можете да споделите в коментарите какво обичате да слушате докато кърмите.
Източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP