Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Грижа и хигиена на половите органи на бебетата


Немалко родители не знаят какво да правят с тази деликатна част. Поради криворазбрано приличие и избягват да говорят за това. Половите органи на бебето не изискват кой знае каква по-специална грижа, но като родители трябва да знаем какво е необходимо и какво можем да очакваме.

Половите органи при момченцата

Необрязаният пенис
Когато почиствате или къпете необрязано момченце, не се опитвайте да издърпане покриващата кожа (препуциум). Няма да можете да го направите през следващите няколко месеца или дори години – отнема много време покривната кожичка да се отлепи от пениса.

Когато препуциума се отдели и може да се отдръпва безопасно (вашият лекар ще ви каже кога), ще трябва да го отдръпвате назад редовно за да можете да почистите главичката на пениса. Много внимателно и бързо премахнете бялата, влажна субстанция позната като смегма и се появява на главичката на пениса.

Необрязан пенис
Всичко, което трябва да направите за новообрязания пенис е да пазите кожата чиста със сапунче и вода, като част от нормалнот къпане. И в двата случая на обрязани и необрязани момченца, е най-добре да избягвате шампоаните, които могат да изсушават и дразнят тъканта на пениса.

През първите няколко дни след обрязването, пенисът може да изглежда силно зачервен и може да забележите жълтеникава секреция. На практика това е добър знак, показващ, че пенисът заздравява правилно. Въпреки, че обрязаното място рядко се инфектира, симптоми за възпаление са ако зачервяването се задържи, подуване на връхчето на пениса и мехурчета с жълтеникава течност по края на пениса. Ако забележите, кое да е от горните – обадете се на вашия лекар незабавно.

Половите органи при момиченцата

Вагинална област
Цялата грижа за вагиналната област на момиченцата се изразява в избърсването с възможно най-чистите дрешки при преповиването и къпането. Постарайте се да бършете отпред-назад за да избегнете пренасяне на бактерии от ануса към вагината.

Половите органи на новородените
Независимо дали имате момченце или момиченце, вероятно ще забележите, че гениталиите на новороденото са подути и зачервени. Ако имате момиченце може да наблюдавате, чисто, бяло или понякога с лек примес на кръв течение. Това е нормално през първите няколок седмици и е в резултат от голямата доза хормони получени по време на бременността. Ако тези симптоми не изчезнат до шест седмици, консултирайте се с вашия лекар при следващата визитация.
източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP