Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Какъв слънцезащитен крем е най-добър за бебетата?


Какъв лосион да избера за защита на кожата на бебето от слънцето?

Отговор на специалиста: Най добрия вариант е да пазите бебето от слънцето изобщо. Естествено това е невъзможно, и когато се налага се препоръчва “физическа” или “свободна от химикали” защита направена от цинков оксид или титандиоксид (по Патрисия Тредуел – педиатър дерматолог)

За разлика от слънцезащитните лосиони, които могат да причинят дразнене или алергични реакции, защото кожата абсорбира активните им съставки, цинковият оксид и титандиоксида остават върху кожата, формирайки бариера срещу слънчевите лъчи. Няма доказателства обикновените слънцезащитни лосиони да са опасни или токсични, но все още не се знае достатъчно за това как бебетата се влияят от тези съставки. Освен това, цинковият оксид и титандиоксида започват защитата в момента, в който ги сложите, докато другите лосиони трябва да престоят около 30 минути за да се поемат от кожата.

Ако използвате обикновен лосион направете тест, върху малка част от кожата, за да се уверите, че бебето не реагира срещу съставките в лосиона. Приложете малко количество от лосиона от вътрешната страна на ръчичката между лакъта и мишницата. Ако мястото се зачерви или засърби, през следващите няколко дни изберете друг лосион. Уверете се, че на лосиона има знак “PABA-free”*. PABA беше много често използван в различни слънцезащитни лосиони, но вече се смята, че предизвиква дразнене на кожата.

Може би сте чували или предпочитате широкоспектърен продукт, който защитава срещу UVA и UVB лъчите. Всяка защита основана на цинковия оксид и титандиоксида прави същото.

Степента на защита от слънчеви лъчи (Sun Protection Factor SPF) трябва да бъде поне 15, но няма нужда да бъде повече от 30. Колкото и да е висока степента не получавате в пъти по-висока защита** - просто поемате по-голямо количество химикали. Добре е да използвате слънцезащитен лосион предназначен за деца, но ако не намерите такъв, не е необходимо да го издирвате под дърво и камък, тъй като практически няма някаква разлика в сравнение с обикновения лосион за възрастни.

* вече рядко се използва, но в съвременната козметика се използва аналог на PABA - Padimate 0 (б.пр.)


** SPF 15 отразява 93 % от опасните UV лъчи, SPF 30 ви осигурява 96 % защита (б.пр.)
източник babycenter.com превод Е.П.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP