Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Кога можем да си направим пълно корито с пухкава пяна в банята?


Използването на твърде много сапун/шампоан при къпането се свързва с инфекцията на пикочните пътища, така че специалистите препоръчва да избягвате, това иначе интересно забавление докато детето не навърши три години.
Препаратите, които образуват много мехурчета, както и силните сапуни, които съдържат обезмирисители или силни ароматизатори, могат да дразнят отвора на уретрата на бебето (там откъдето излиза урината) ако препаратът не се изплакне напълно. Това причинява болезнено уриниране и в резултат детето започва да задържа урината или да се облекчава непълно, което от своя страна води до уринарна инфекция.

Счита се, че момиченцата са по-предразположени към развитието на уринарна инфекция от момченцата. При момчетата, уринарната инфекция се развива особено често при момченца под 6 месеца, които не са обрязани.

За да предпазите бебето от уринарна инфекция:

  • не позволявайте на детето да стои в корито пълно със сапунена вода
  • за поотрасналите - ако детето ходи на гърне само, подканяйте го да уринира след баня. Това ще освободи пикочния мехур от бактериите, които могат да причинят уринарна инфекция
  • дори при порасналите деца, ако вашето дете е предразположено към уринарна инфекция, или се оплаква, че има болезнено уриниране след къпане, избягвайте силните препарати и мехурчетата в коритото до пубертета или поне докато детето не е в състояние само и обилно да изплаква дупето си след баня

Трудно е да разберете ако детето има уринарна инфекция, особено ако то е бебе или твърде малко за да ви се оплаче от симптомите. Възможно е бебето да има температура или да проявява други симптоми на заболяване. Възможно е да подмокря пеленките си по-често от обикновено или урината да има силен мирис, а в по-сериозни случаи да има примеси на кръв. Ако детето ви вече може да говори, то би могло да ви каже, че го боли когато ходи по малка нужда. Някои деца стават много раздразнителни, други повръщат, имат диария или просто губят апетит. Тъй като нелекуваната уринарна инфекция може да причини бъбречни увреждания е важно да се консултирате с лекар ако смятате, че детето има възпаление на уретрата.

Тъй като темата е вече доста популярна, а и заболяването често се среща сред бебетата и малките деца ще подготвим подробен материал за уринарната инфекиция при бебетата.

източник babycenter.com превод В.М.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP