Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Как да спра да се тревожа за спящото бебе?


Не мога да спра да се тревожа за спящото ми бебе. Непрекъснато го проверявам, за да се уверя, че то е добре и диша. Как да се справя с моя страх?




Отговор на специалиста:
Съвсем нормално е да се тревожите за новороденото. То изглежда толкова слабо, крехко и безпомощно без вас, особено ако е първото ви бебе. На всичко отгоре, всичко, което сте чели за Синдрома на внезапната детска смърт (Sudden Infant Death Syndrome  -SIDS) прави още по-трудно да се убедите, че всичко е наред с бебчето докато то си спинка. Важно е да приемете вашите страхове и да се научите да живеете с тях отколкото да ги оставите да ви попречат да се насладите на радостта от новото си бебче.


Имайте предвид, че всички бебета имат неравномерно дишане през първите седмици от живота си. Може да ви се струва, че бебето ви е спряло да диша за дълъг период от време, но почти винаги тези паузи са само няколко секунди преди да се възобнови нормалният ритъм на дишане. Ако цветът на кожата изглежда нормално (не е посиняло, бледо или силно зачервено) докато бебето спи, то тогава детето си е наред.


Може би ще се чувствате по-спокойна ако държите бебето близо до вас през нощта, с включена нощна лампа, така че да можете да го наблюдавате без да се налага да ставате. Можете да успокоите малко страховете си като направите възможното да опазите бебето си от нараняване.


За да намалите риска от Синдрома на внезапната детска смърт, например, винаги слагайте бебето да спи по гръб, използвайте твърдо легло, пазете бебето от цигарен дим и не претопляйте стаята където бебето спи. Ако разберете повече за даването на първа помощ и сърдечния масаж при децата и бебетата (статията е в процес на написване – абонирайте се през формата за да я получите по електронната си поща), това ще ви даде повече увереност, че имате уменията да се справите с евентуален инцидент, докато дойде екипът на Бърза Помощ. Помолете педиатъра да ви покаже как се оказва първа помощ на бебе.


Говорете с вашия лекар за страховете си. Той ще ви помогне да разберете, какво е нормалното състояние и при какви симптоми имате основание за тревога.

Източник babycenter.com превод Е.П. 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP