Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

След раждането: Колко време няма да мога да контролирам уринирането си?

Възможно е в първите дни след раждането да не сте в състояние да контролирате позивите си за уриниране, особено ако сте имали продължително раждане, раждане с усложнения и използване на форцепс или е използвана упойка. Това може да причини притъпяване на чувствителността на пикочния мехур. Но с огромните количества течност, които преработват бъбреците ви, пикочният мехур се напълва бързо, така, че най-добре е редовно да ходите по-малка нужда дори да не изпитвате позив за уриниране.


Ако в пикочния мехур се събере твърде много урина, е възможно да се изпусне малко количество урина. И което е далеч по-нежелателно - възможно е да се разтегне пикочния мехур. Това в последствие може да доведе до уринарни проблеми а и затруднява свиването на матката, което от своя страна води до повече постродилни контракции и кървене.

Ако не можете да уринирате в първите няколко часа след раждането, ще ви бъде поставен катетър за извеждане на урината от пикочния мехур. (Ако сте родили със секцио, ще са ви поставили катетър по време на операцията, който ще остане в следващите 12 и повече часа.)

Уведомете сестрата ако изпитвате затруднения при уриниране или ако отделяте малки количества урина. Ако пикочният ви мехур се препълни, е напълно възможно да пречи на способността ви да уринирате.

превод: В.М.
източник: babycenter.com

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP