Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

След раждането: Каква част от теглото си губи родилката непосредствено след раждането?

Вероятно няма да се върнете към теглото си от преди бременността за известно време, но ще загубите значителна част от него веднага след раждането. Изваждаме едно бебе 3200 - 3600 грама (пожелаваме го на всички ;), още половин до един килограм плацента и още около килограм кръв и околоплодни течности и в резултат олеквате с около пет до пет и половина килограма.


Освен това започва и загуба от теглото на тялото. Задържаната в тялото вода по време на бременността, количеството допълнителна кръв необходима за поддържането на бременното тяло лека-полека ще се изхвърлят и ще влязат в нормалните си нива.

В резултат тялото ви ще произвежда повече урина от обикновено в първите дни след раждането - приблизително поразителните от два и половина до три литра на ден. Много е възможно и да се потите обилно. Към края на първата седмица ще загубите още около килограм и половина до два в резултат на освободените течности. (Посочените количества варират в зависимост от водата натрупана в организма ви по време на бременността)

Превод: В.М.
Източник: babycenter.com

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP