Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

След раждането: Защо косата ми окапва?

Ако косата ви се е сгъстила по време на бременността е възможно сега да започне да пада с шепи. Това се случва с някои млади майки в първите няколко месеца след раждането на първото им дете. Не се притеснявайте - няма да оплешивеете.


По време на бременността, високите нива на естроген могат да удължат фазата на растеж на косата ви, причинявайки намаляване в темпа на нормална подмяна на косата. Част от нормалния живот на косата е окапването на част от окосмяването. При високи нива на естроген в организма този процес може силно да се забави и в резултат косата ви да се сгъсти. След раждането, нивата ви на естроген спадат и нормалния темп на окапване на косата се възстановява. С времето, нивото на новоизрастналите косми и окапващите косми ще се върне в рамките на нормалните нива. Косата ви ще се върне към предишната си гъстота в рамките на от шест до дванадесет месеца след раждането.

Добрата новина е, че ако сте страдали от свръх окосмяване по тялото и лицето по време на бременността (в резултат на увеличението на хормони наричани андрогени) сега можете да очаквате да загубите това окосмяване от три до шест месеца след раждането.

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

Мазата с архивите

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP