Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Сънят на бебето: от рождението до третия месец - Какво трябва да знаем?

Обичайна продължителност на съня за тази възраст
Новородените спят много – обикновено от 14 до 18 часа на ден през първата седмица и от 12 до 16 часа на ден докато навършат един месец. Но повечето бебета не спят повече от два до четири часа без прекъсване, денем или нощем, през първите няколко седмици от живота.

Какъв е резултата? Доста сън за бебето и много разпокъсан и уморителен график за вас. За да се погрижите за бебето, когато то се събиди, вие ще трябва да ставате по няколко пъти на нощ за да го преоблечете, нахраните или просто да го успокоите и забавлявате.

Какво се случва всъщност?
Цикълът на сън на бебето е доста по-кратък от този на възрастните. Бебетата прекарват по-голяма част от съня си във фазата на бързото движение на очите. Смята се, че това е необходимо поради развитието на техния мозък в този период. Тази фаза на съня се характеризира с по-лек сън и е много по-лесно да бъде нарушена.

Какво следва?
През шестата до осмата седмица, повечето бебета започват да спят на кратки периоди през деня и по-дълги периоди през нощта, но все още продължават да се будят за да се хранят през нощта. Периодът на лекият сън започва да намалява и да се замества с нормален дълбок сън.

Накъде между третия и шестия месец, според специалистите, бебетата вече могат да спят през нощта. Не бързайте да се успокоявате, защото не говорим за осем часа, а по-скоро за пет-шест часа.

Някои деца спят по-дълго през нощта още преди да навършат шест седмици, но много бебета не могат да зарадват майка си с такава почивка преди да навършат 5 до 6 месеца. Някои продължават да се будят през нощта до ранна детска възраст. Можете да помогнете на детето си да се “научи” да спи по-добре, като отрано му изградите навици и добър режим за сън.

Следва: Сънят на бебето от 3 до 6 месеца
Източник: babycenter.com превод В.М 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP