Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Седалка за къпане на бебе


Малко факти за седалките за къпане
След като детето е вече достатъчно голямо за да седи само, обикновено между 4 и 7 месец, то е вече достатъчно голямо за бебешко корито. Доста корита се произвеждат с подпора против плъзване. При много от тях обаче подпората има по-скоро декоративна отколкото някаква практическа роля. Алтернативно решение за вана, и голям леген/корито са навлизащите и по нашите магазини, специализирани седалки за къпане.


Те наистина могат да ви помогнат за да не изпуснете бебето и да сте сигурни, че то стои стабилно. Това е особено важно, когато бебето се учи да седи и иска да пробва това ново умение и в банята. Каквото и да сте чували обаче седалката не е задължителен атрибут в банята. Много майки предпочитат да влязат с бебето във ваната вместо да се доверят на някакви приспособления.

Седалките за баня си имат и своите противници. Основното съмнение е в тяхната пълна безопасност и то основно, защото наличието на такъв безопасен уред притъпява бдителността на родителите и може дори да даде фалшива увереност, че няма нищо страшно да оставят бебето само докато вземат хавлията от спалнята. По-стария дизайн на седалките за бебета е по-излегнат и няма опасващ пръстен и може да позволи на бебето ако шава да се обърне в легена, дори в присъствието на родителите.


Преди години като заместител на тези относително скъпи уреди по магазините се появи едно странно нещо, наподобяващо шезлонг с хавлийка по средата. Това нещенце вършеше доста полезна работа тъй като рамката отстрани не даваше възможност на детето да се обърне и при най-бурно пляскане, а хавлийката му пречеше да се хлъзне надолу в коритото. Недостатъкът беше, че рамките бяха метални и не са подходящи за бебета, така че потърсете с пластмасови здрави рамки.

Как да използвате седалка за баня безопасно?
Ако решите да се разделите с няколко лева и да се сдобиете със специална седалка за баня изберете марково изделие. Тъй като тези приспособления се използват за бебета, те са непрекъснат обект на атаки от всякакви организации и производителите им са подлагани на постоянен натиск да повишат безопасността. Големите производители не могат да си позволят лукса да не се съобразяват с тези изисквания и новите им модели са наистина значително подобрени в сравнение с предишните. Не говоря за китайските и турските стоки

Независимо какво ще изберете обаче има едно правило, което важи за всяко приспособление, независимо от цената, която сте платили за него: Никога не се отдалечавайте на повече от една ръка разстояние от бебето. Имайте предвид, че да оставите по-голямото братче или сестриче не е решение – то не знае какво да прави ако бебето изведнъж се плъзне под водата или се обърне с лице към дъното!

Какво да гледаме, когато купуваме?
Изобилието от седалки за баня е огромно особено в по-големите градове. Не се оставяйте на шарениите и стърчащите мечета и патета да ви заблудят. Гледайте за няколко важни неща, когато избирате:
1. уверете се, че на мястото за сядане на бебето има достатъчно стабилна и голяма опора за дупето
2. Внимателно огледайте седалката преди да я купите – тя трябва да изглежда достатъчно здрава и стабилна за да не се обръща лесно.
3. Някои модели се защипват за ръба на легена. Уверете се, че това ще бъде възможно на вашето коритце
4. Ще се събере ли бебето в седалката. Бебетата са различни и е възможно седалката да не бъде удобна или да бъде твърде голяма за вашето.
5. Сега вече можете да обърнете внимание и на играчките – в края на краищата къпането трябва да бъде приятно и забавно за детето
6. Последен оглед – внимателно проверете за всякакви остри ръбове и неравности

Колко струва?
Търсете фразите: столче за баня/вана, подложка за вана/баня. Обикновено цените са от 30 до 50 лв. Като, че ли най-често се срещат произведени от OKBaby и Safety 1st
Източник: babycenter.com превод В.М 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP