Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Алкохолът и кърменето


Вреди ли на кърмачето ако майката пие вино, бира или твърд алкохол?
Естествено първата зависимост е какво количество алкохолни напитки поема майката. Нивата на алкохол в кръвта (съответно нивата на алкохол в кърмата) ще бъдат различни веднага след приема и примерно два часа след това. Необходимото време за изчистване на алкохола от кръвта е различно за отделните хора.



Случайната чаша  вино или коктейл по някакъв повод не оказват влияние на кърмачето или на кърмата в дългосрочен аспект. От друга страна има изследване, което доказва, че бебета  които ежедневно приемат алкохол с кърмата е възможно да имат от умерено до чувствително забавяне в двигателното развитие. Действително при повторението на това изследване не са отчетени същите категорични резултати но това едва ли е мотив за ежедневна употреба на алкохол от кърмачката.

Изследвания показват, че бебетата обикновено приемат по-малко от обичайното количество мляко ако майката е употребявала алкохол преди кърменето. Употребата на голямо количество алкохол от майката преди кърменето, ще предизвика сънливост и отнесеност у детето и дори гадене или повръщане. Изпиването дори на едно питие би могло да повлияе на количеството на кърмата. Силните спиртни напитки освен всичко останало влияят на способността на майката да се грижи за детето. Наблюдения доказват, че бебетата спят неспокойно и по-кратко след като са кърмени от майка приела алкохол.

Ако по някакви причини се налага да употребите алкохол, изчакайте минимум два часа след употребата му преди да кърмите. По този начин ще дадете възможност на алкохола да напусне тялото ви по естествен път. Под едно питие се разбира чаша вино, една бира или 50 грама твърд алкохол. Съществува заблудата, че ако майката източи кърмата след приема на алкохол (с помпа) и я изхвърли следващата слязла кърма е безвредна. Алкохолът не се съдържа в кърмата, а в кръвта и подобно действие е абсолютно безсмислено. По-добре наблегнете на безалкохолните напитки и вода за да помогнете на организма по-бързо да се обвободи от алкохола.
Източник: babycenter.com превод В.М 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP