Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Чувала съм, че коликите при кърмещи майки се дължат на храненето на майката. Вярно ли е?


Някои кърмени бебета изглежда се влияят от нещо в храната на майката, което предизвиква коликите. (Тук имаме списък от храни с които могат да дразнят стомахчето на вашето кърмаче).



Има много спорове относно кои храни са дразнещи, но млечните продукти са едни от първите заподозрени. Ако вие кърмите, опитайте се да намалите приема на мляко, сирене и кисело мляко за няколко седмици и проследете дали това оказва някакво влияние върху коликите на кърмачето. (Протеинът в кравето мляко може да се задържи в състава на кърмата доста дълго време, за това експеритементите с вашата собствена диета ще отнемат време преди да дадат някакво отражение)

Други евентуални виновници са пикантните храни, зърнените храни, ядките, ягодите, зелевите растения (зеле, броколи, карфиол), чесънът, кофеинът и не на последно място алкохолът.

За да проверите дали някоя от тези храни не предизвиква дискомфорта у вашето бебе, изключете ги от менюто си за няколко дни. Ако състоянието на бебето се подобри, започнете да включвате по една храна, като правите неколкодневна пауза между отделните типове храна.

Ако газовете и коликите на бебето се възобновят, когато вие започнете да приемате определена храна, вече сте открили виновника. Трябва да я избягвате, докато бебето не порасне чувствително – повече от три месеца. Разбира се, да откажете кафето, например, за няколко месеца е дребна цена за щастието на вашето бебе.
Източник: babycenter.com превод В.М 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP