Развитие на бебето | новородено{1с 2с 3с 4с}

Първите бебешки думички в конкурса

Как да изберем коритце на бебето?


Истината за коритото
Пляс-пляс – готов ли съм за корито аз? Може би още не. Докато вашето бебе не може да стои седнало самостоятелно, обикновено около шестия месец, къпането му в голямо корито или вана не си заслужава усилията. Много родители обичат да влизат във ваната с детето, но това може да бъде опасно – бебето може да си удари главичката или изведнъж да се окаже под водата, която вашето тяло измества. Ако от друга страна къпете бебето във вана или голямо корито, много бързо ще си спомните болките в гърба от преди раждането.



Рационално решение е да купите коритце по размери на детето. Освен, че можете да го сложите на маса и няма да се налага да се навеждате, по-малкия съд ще ви гарантира контрола над положението.


Какво да избирате когато купувате?
Изборът е наистина огромен: От обикновено пластмасово корито, през надуваемите варианти до ергономичните коритца с меки гумени приставки. В последно време се появи и едно ново чудо – сгъваема ваничка за бебета и деца. (знам само един модел на Safety 1 въпреки, че в интернет намерих и доста по-екстравагантни решения)


Има много модели, от които можете да избирате но разнообразието не трябва да приспива вашата бдителност. Особено имайки предвид, че пазарът е наводнен с много евтина стока с незнаен произход. Естествено най-важното условие е да побере бебето и водата покрай него, но все пак имайте предвид няколко неща:

  1. огледайте за разни стърчащи части, особено тези чието предназначение е безопасността, дали са достатъчно здрави за да устоят на напора на пляскащо от удоволствие бебе
  2. Тъй като стана въпрос за сгъваемата ваничка на safety 1st редно е да отбележим основното и предимство – лесното съхранение. Не забравяйте обаче, че тази екстра е за сметка на стабилността.
  3. Малко по-големичките т.нар. детски корита могат да ви вършат работа по-дълго време, вероятно обаче, докато детето е малко ще се наложи да намерите някакво решение за да не се плъзне то в коритцето (вж статията за столче за баня)
  4. Има корита с кранче за източване, което ви спестява гимнастиката след банята
  5. Не забравяйте да огледате за остри ръбове, които могат да наранят нежната кожа на вашето бебче
Колко струва едно коритце?:
 Дори да се абстрахираме от най-евтините, цената доста варира. Обикновено бюджетът е 15-30 лв. За съжаление не можах да открия актуална цена на сгъваемото коритце на Safety 1.

Източник: babycenter.com превод и адаптация за България В.М 

0 коментара:

Post a Comment

Последователи на Здраво Бебе

Стани фен на Здраво Бебе във Facebook

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP